Advert

Tragedi Pokok Tumbang

Sayu nya hati pagi2 ni....actually pagi2 hakak dh dapat email pasal tragedi pokok tumbang...memang dh terbaca dlm paper before ni...tapi baca gitu2 je sbb tgh busy..tapi bila tgk email tu betul2, hakak google lagi pasal berita ni, hakak jadi sedih plak...

"Kemalangan ini berlaku selepas mangsa, seorang kakitangan bank baru sahaja menurunkan isterinya di Menara Maybank, tempat isterinya bekerja. Mangsa kemudian menunggang motosikalnya untuk ke tempat kerjanya di Jalan Ampang. Malang baginya, apabila tiba-tiba sebuah tunggul kayu setinggi kira-kira 5 meter, tumbang terus menimpanya. Mangsa yang cedera parah di muka maut di tempat kejadian"



Sayu tengok cmne kasih nya seorang isteri kan...mesti wife dia lagi terasa sbb baru sgt turun dari motosikal suami, tak smp beberapa minit suami dah takde...wife dia sampai kena papah ke tempat kejadian yg kebetulan dekat sgt ngan tempat kerja dia..

Pada hakak mmg tragis, iyelah, baru sekejap dok membonceng motosikal yang sama ngan suami, dok bercerita, mungkin bergurau senda lagi, dh sampai cium tangan dan mungkin melambai tangan...tak sampai beberapa minit, dapat berita suami dah tak ade...betapa pedihnya rasa time tu kan...

Tapi iyalah, ajal maut di tangan Allah dan semua pasti mati..hakak just doakan semoga hakak laki bini dikurniakan kekuatan dan ketabahan utk menghadapi situasi mcmni....takziah buat keluarga mangsa...al-Fatihah

** utk cerita lanjut boleh ke http://ondscene.my

4 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

sedih giler wey......
Ya Allah, jgn la bnda2ni terjadi pd kite....amiinnn...
takut sgt....

MrsYusofhussain said...

ati: mmg sedih..tp kita xtau ape bakal jadi kan...yg boleh kita buat, minta benda yg elok2 jek

aNiS tHe BumbleBee said...

aduihhh..sedihnyaaaa!!!


aku ni lagi laaa..asben keja construction.tiap2 pagi rasa mcm xnak kasi dia pegi keja je..risau.tapi kang,xpegi keje,mana nk korek duit ha..

MrsYusofhussain said...

kak anis-btul gak...lgpun malang x berbau..tu yg jadi risau tu..kita doakan la yg terbaik tuk diri masing2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...