Advert

Angan-Angan si Mak Dara

Pergh, ramai giler kawan2 hakak yang bukak online business. Sume dok tag kat dalam facebook tu...bila nengok sume berbusiness, hakak ni pun sibuk gak terpikir nak bukak business..tapi business ape? kalo nak jual accesories wanita, hakak tak pandai nak buat sales....nak jual cupcakes, hakak plak tak pandai buat cupcakes....nak jual tudung2, baju2 plak, hakak tak pandai menjahit.....abih cmno?

Sekarang ni hakak berkira2 nak belajar menjahit sbnrnye...sbb nya, hakak nak jahit sendiri langsir ke baju ke utk family...nak tempah bukan main mahal skang....kalo jahit sendiri mesti puas hati...langsir plak duk pulun buat lawa2..baju plak nak jahit yg baju2 moden cam yg jual kat kedai2, butik2 tu....letak plak manik2, labuci bagai...hurm mesti lawa...pastu jahitkan sedondon 1 family...agak2 dah best sket, open plak amik order kepada family2 terdekat...wah besh besh!!!

Tapi ade 1 masaelah....hakak ni bukannye pandai menjahit...jahit sembat pun buruk gile...guna mesin apatah lagi...memula elok je jahit, pastu nanti jarum tu berpatah balik...sbb nye hakak tak pandai pijak mesin tu....then cmne nak masuk class ni.........................kena beli gak la gamak nye.....

Oh ye, hakak nak share picture of the day.........

Apekah????

6 comments:

cahaya nuranie said...

apekah yg dimaksudkan dgn picture ni?? akak pun confuse huhu...

aNiS tHe BumbleBee said...

dia terlupa pakai baju kt luar tu kot??mengonglaaaa! yg laki ponnn...bukan nak ingatkan.

MrsYusofhussain said...

kak syam - loh, xnmpk ke kak..pompuan tu pakai tudung tapi baju cenggitu

MrsYusofhussain said...

kak anis - tu bukan terlupa..tu fesyen...gi nengok betul2 baju yg dia pakai tu...

S.U.R.I.A.T.I said...

aku igtkan gmbo ko td. hahaha. ini ape jenis pesen ni??seyes x paham....tp scara positifnye..mmg sah dia TERLUPA pakai inner. hahaha.

MrsYusofhussain said...

ati: xde maknanye aku nak pakai cmni..mau kena sepuk dek laki..huhu..okla, kita pikir la secara positif gak..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...