Advert

Anak Manja

Tak tahula nanti cmne..anak ku si kecik tu makin manja sekarang ni...semalam buat hal plak tak kasi gi keje...time hakak amik baju keje nak pakai dia trus merengek2 ckp ibu, tak nak gi keje...pastu melalak-lalak time hakak nak kuar rumah...ishh pening hakak...

Kecik tu mmg rapat dgn hakak..iyela, dah abah nye asyik outstation jek, mestila jadi rapat dgn hakak je...kalo hakak ada rumah makin menjadi2 manja nye...tido gerenti nak hakak tidokan..susu nak hakak je yang buatkan, mandi pun gitu...kalo nanima nye atau makcu nak buat je, trus ckp nak ibu yang buat...kalo time hakak keje tu elok je dia tak buat perangai...mlm2 pun time nak tido siap berpeluk2 ngan hakak ni, kalo hakak ada kat umah plak, asyik mengekor je ke mana pergi...tak bleh plak hilang sekejap depan mata dia...aku nak gi toilet pun dok mencari, mane ibu? mane ibu?

Hakak tak kisah, paham pun...kalo tak anak nak manja ngan ibu nye, nak manja ngan siapa kan...tp just risau kalo time nak bersalin nanti dia buat hal plak...even skang pun hakak try suruh dia tido ngan nanima dia, tapi at last tgh2 mlm dia akan cari hakak gak...

Kadang2 terpikir gak, bila dah ada anak 2 nanti bleh ke hakak kasi kasih sayang seadil-adilnye pada anak2 hakak...bleh ke hakak kasi perhatian pada kedua-keduanye sekali...si kecik tu akan jealous ke kalo nampak hakak peluk adik dia...betul ke takkan berlaku berat sebelah dlm setiap keputusan yang hakak buat utk anak2...hurm, hopefully when the time's come, everything will be ok...maybe it's part of learning for me...moga Allah permudahkan segala urusan ku........

2 comments:

SURIATI AMAN said...

dun wori dear..bdk nk dpt adik mmg gitu..nnti mmg akn wujud rs jeles bile die tgok ibu die pelok adik. so, nnti mintak tlg ayahnye utk bg prhatian lbih ckit kt die...insyaAllah sumenye ok nnti...all d best 2 u!!

mrsyusofhussain said...

ati ~ ntahla, aku risau jugak kan...lgpun skang ni menjadi2 plak dia buat perangai smp kadang2 aku hilang sabar..insyaAllah aku try cara yg ko ckp tu...nway thanx ek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...