Advert

Bahana Tak Kenal Jiran

Ni aku nak cite sket kejadian yang sedikit ngeri...hehe ngeri la sangat

Last Saturday, cam bese kalo tak balik kg, aku busy kat umah....time tu dalam pukul 6 lebih, almost 7pm la....en.husband takde kat umah, tinggal aku dan anak2 je....aku pun gi la angkat kain kat luar umah....fyi, aku ni dok umah flat so dekat sgt la ngan jiran sebelah....time tgh angkat kain, terjengket2 sbb aku ni pendek, aku dengar jiran sebelah bukak gate nak keluar umah...siap tutup gate la...aku just pandang ngan ujung mata je sbb aku perasan jiran yg keluar tu lelaki.....

Tetiba aku dengar dia sebut " hi sayang"....sayup2 jek....aku buat dunno la ingatkan dia ckp dgn org lain....tapi aku pikir balik, aku nampak dia sorg je keluar, so aku toleh la..rupa-rupanya lelaki tu tgh berdiri pandang aku smbil ckp lagi sekali 'hi sayang'......ko gile?? aku lagi la buat dunno, last2 dia blah.......

Balik en.husband, aku cite la then dia dah berasap2 telinga dengar....jeles la tu...lagipun ko nak cari nahas ke bersayang-sayang ngan bini org? Then mula la dia cm inspektor polis tanya, yang mana satu, muka camne, umur agak2 berapa...dahla aku ni dgn jiran Cina sebelah tu takat senyum2 kambing jek, takde plak aku siasat salah silah keluarga dia.....anak dia ade berapa, lelaki ke pompuan....last2 kitorg buat kesimpulan, maybe lelaki miang tu just sedara2 jiran aku ni......

Sekali tgh2 malam dalam kul 12, dengar kecoh2 kat luar umah..then baru dpt tau rupanya lelaki miang tu pencuri....abis umah jiran aku ni bersepah2 kena punggah, monitor komputer kena angkut, cash tak sure ade ke tak......erkk, terkedu aku kejap....yg tegur aku petang tadi tu pencuri rupa-rupanya.....nasib baik dia tak marathon plak masuk kat umah aku, dahla tinggal aku dan anak2 jek......

Conclusion cite pendek aku ni, Ini la bahananya kalo tak kenal jiran-jiran, family dgn pencuri pun aku tak dapat bezakan....huhuhu

2 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

giler ar ko. seb baik ko xlayan syg menyayang ngn dia. hahaha.klu la dia pukau ko, 1 hal lia. ish..ngeri!

MrsYusofhussain said...

ati - tula dia...muka pun muka pecah umah, xkose aku nak syg menyayang ngan dia...ish, aku pun x terpikir pasal pukau...ishh sib baik xde...kalo tak, ntah ape jadi la agaknya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...