Advert

Kek COklat Kukus

hahahaha.....bangga sungguh saya dgn diri sendiri....last saturday I buat kek coklat dan the result is MENJADI....yeay!!!!!

Harusla aku ni bangga...3rd time buat baru jadi...sebelum ni, kek x jadi la...topping ntah hape2 ntah....kali ni berjaya plak...kemain syok....




Ok, aku mengaku rupa tak cantik sgt...tapi slowly aku akan memperbaiki kekurangan yg ade k...kalo ko rasa ko nak try ikut resepi aku, sila salin or copy paste......muahahahaha

Bahan-bahan

2 cawan gula
1 cawan susu cair
3 biji telur
2 cwn tepung gandum
1 cawan koko
1 sudu teh baking powder
2 sudu teh bikarbonat
1 cawan air panas..


Cara2
Gula, telur dan susu dipukul sehingga kembang
Kemudian masukkan tepung, koko, bikarbonat n baking powder yg telah diayak
Dicampurkan telur tadi dan gaul hingga sebati
Dah sebati baru masukkan air panas
Loyang di alas dgn kertas minyak dan kemudian sapukan majerin
Kukus 1 jam


Chocolate Topping

Bahan2:
1/2 cwn susu pekat manis
1/2 cwn serbuk koko
1 sudu besar majerin/butter
sedikit air masak (incase pekat sangatlah)


Cara2:
  1. Masak ke semua bahan atas api kecil.
  2. Tambah air jika terlalu pekat hingga dapat consistency yang dikehendaki.
  3. Tuangkan ke atas kek yang disejukkan tadi.
  4. Hiaskan dengan manik2/coklat urai/seangkatan.

4 comments:

S.U.R.I.A.T.I said...

serius...nampak menggiurkan. aku nak!!!!! tp nk buat mood skang adalah sgt mls. salin resepi tu pon mls.jadi...dtg mkn kt umah ko bleh??

MrsYusofhussain said...

ati - muahaha menggiurkan? buleh buleh..mehla dtg umah aku...kek ni menunggu ko ni...kekeke

S.U.R.I.A.T.I said...

eeee.....betul ke..? awat la hang bukan jiran aku??eh..tp kot aku jiran ko pun..bkn ko tau pun kan?ahaks.

MrsYusofhussain said...

ati - wakaka...tu parli namanya...kalo ko yg jadi jiran aku, aku kenal la...anak2 ko je dh sah2 jd bes fren anak2 aku....hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...