Advert

Ia Hadir Tanpa Diduga, Ia Pergi Tak Dikhabar Berita

Aku masih bersedih.....semalam pagi2 bila pergi toilet, aku tengok panty berdarah cm period...aku dah tak tentu arah...inform husband dan dalam kul 11pagi lepas husband balik appointment ngan client, kami gi jumpa gynae....

Kalau ikut kiraan, skang aku dah 12 weeks.....tapi bila scan doc kata size baby 9 weeks and with no heart beat....Ya Allah, tuhan je yang tahu perasaan aku time tu.....aku dah tak dpt menahan airmata ni dari terus mengalir....drpd scan tu patutnya baby berkembang ke atas tapi my baby tak menunjukkan perkembangan tapi lembik ke bawah.....doc tanya kalo2 aku pernah terjatuh or makan ape2 recently...but i said no, never....


pic of my lil' baby
Then doc kata takde harapan, it happens sometimes without knowing why...kuasa Allah....sedihnya aku...tapi bila husband insists nak tgk dalam seminggu ni, doc kasi ubat hormon utk galakkan perkembangan baby....then jumpa dia balik after a week...kalo sama juga, then we have to let it go......................

Yusra nampak aku nangis2 masa doc cek perut...dia sibuk tanya adik kenapa ibu, baby kenapa? doc cakap ape? nak tgk gambar adik...sayu nye la hati ni....ni la rupanya maksud tersirat...aku pernah mimpi keguguran masa sayra kat hospital..dan bila kira2, that was at 9 weeks of pregnancy....nauzubillah

10 comments:

Shu @ Mrs. Hamid said...

Takziah Dahlia, kuatkan semangat ye. Ada hikmah disebalik pemergiaan.

S.U.R.I.A.T.I said...

cekalkan hati ye dear...xpe...Allah lebih sygkan dia...

Yati Mag Sob said...

sabar ye lia.. aku paham perasaan ko sbb aku penah abort jugak, masa tu lebih kurang 8 weeks.. 1st pregnancy aku.. tu sume dugaan dari Allah.. redha la atas pemergiannya..

maffey said...

Bersabarlah syg...Takziah dari I :'(

MrsYusofhussain said...

shu - thanks a lot..

MrsYusofhussain said...

ati - thanks..betul, Allah lebih sayangkan dia

MrsYusofhussain said...

yati - thanks...iyeke penah jugak...sedih kan?

MrsYusofhussain said...

maf - thanks sayang...

Yati Mag Sob said...

iye sangat sedih.. berjurai2 air mata ni masa malam before kene buat D&C esoknya. lagi la bila mengenangkan tu 1st pregnancy.. excited gila bila dapat tau pregnant.. tp dah takde rezeki.. redha dan pasrah jee...

MrsYusofhussain said...

yati - aku yg no 3 ni pun sedih..kalo 1st mmg tak terkata la...tapi tula, life must goes on...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...