Advert

Bila Anak Sakit

Hadoiii macam2 hal...

Aku skang tgh berkampung kat hospital..yusra demam..start petang Thaipusam tu..tgh dok main2 anak beranak, alih2 dia muntah time nak minum susu..aku ingat takde ape2, ingat dia mengelat tak nak minum susu...tak pasal2 kena marah...hehe..pastu rasa badan dia panas gile wpun nampak aktif main...hubby balik je trus aku bawak gi Tawakal...then lepas dah check and amik ubat,kitorg balik...dlm kul 2pagi, dia mula tak senang tido, aku rasa pun badan dia gile punya panas..kasi ubat, taknak plak smp kena paksa...muntah lagi, pastu ok sket..dia tak tido pun tapi dok pandang atas..aku pun tak lena nak tido tgk dia cmtu...tetiba dia bleh plak menjerit kata nampak udang...menangis dan menjerit sekuat2 hati cam takut gile..aku plak terpikir, hei budak ni ape plak la yg dia nmpk nie....huhu

Then kitorg kelam kabut la anak beranak gi hospital...pastu kena admit...si kecik terpaksa kasi kat mak mentua tolong jaga...risau takut dia pun demam plak nnt...so bermula la kehidupan di hospital

Serius, last anak aku ni masuk spital time umur dia 2 hari sbb demam panas dan jaundis..pastu mmg tak pernah...aku plak sbg ibu yang penyayang, muahahaha, tak tahan, meleleh2 air mata aku nengok dia cmtu..tak smp ati aku nengok dia merengek2 cmtu..kena plak pasang drip..hadoiii....tgh2 mlm badan naik panas, then cm merengek2, meracau2...

Tapi alhamdulillah hari ni dr pagi tadi dia dah jadi cm the real 'yusra'...tak bleh dok diam plak..maka hari ni aku pun dh mula jadi garang balik..kekeke...tapi cian kat si kecik..aku mlm2 kalo tido mesti peluk si kecik tu..jadi cm bantal peluk...tapi since aku kat hospital ni, just kirim susu yang aku perah je...tapi start semalam, aku plak mcm nak demam so aku decide perah dan buang je susu tu..takut plak menjangkit..aku asyik amik panadol je...risau beb kalo aku plak yg demam..hubby pun sepatutnya kena gi langkawi, postpone dulu...mlm ni baru gerak...

InsyaAllah sok bleh discharge kot...aku pun tak senang duduk kat hospital ni lama2...kepala dok pikir kerja yg melambak kat opis..nak month end ni...tercungap2 aku nnt

Tapi at least aku tau la ape rasanya menjaga anak demam, anak sakit ni...kita pun rasa tak keruan...sedih...tak senang hati...

Hopefully sume nya ok la...moga betul la esok bleh discharge..naik letih dok hospital ni...yang tak sakit makin jadi sakit plak bila dok hospital..dok terbaring je, lepak2, tak buat ape..berehat la kata kan..keke

 masih bleh tersenyum bila dpt belon

dgn abah yg cukup sabar melayan

Gambar aku? owh tidak...tak sanggup nak tunjuk muka sememeh cam aku plak yg sakit kat hospital ni



3 comments:

Cik Shu said...

Dalia u have been tagged, jom join GA ni --> http://shustory.blogspot.com/2011/01/jom-follow-kainlampinsaya.html

S.U.R.I.A.T.I said...

baru sempat bace n3 ni....Ya Allah, dpt aku bayangkan betapa sememehnye muke ko bile anak msuk spital. sbb klu aku sndiri, sedih giler beb. mmg nangis x henti2 punya. mau smpai terkeluar bijik mata aku...tp syukurla yusra dh sihat...smoga anak2 kita sht2 selalu..amin2..

MrsYusofhussain said...

ati - huhu..tau xpe hokey...betul2, amin....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...