Advert

Don't Cry for Me...I'll be Away

Today is my last working day sbb next week hakak dah start maternity leave..so hakak akan bercuti selama 60 hari...yg tak best nye hakak still tak tahu bila bb ni nak keluar...kalo bleh taknak bazirkan cuti ni..iyela, just imagine pantang je dah 44 hari...so hakak ade 16 hari jek utk beronggeng sakan selepas puas berpantang...nak kemas2 umah yg dah dekat 3 bulan ditinggal kan lagik...hakak pun rasa perlu membiasakan diri dok umah sendri dgn 2 anak....huhu...so kalo bb kuar lmbt, maka makin kurangla waktu lepak hakak kan...owh, NUBE dah luluskan 90 days maternity leave kan? sgt syok keje bank yek, tapi rasa cm bercuti sampai lebam plak...hhuhu..

Hakak kena gigih hari ni utk settlekan ape yg patut dan handover dekat pn.bos...tapi nmpknye pn.bos tgh berkira2 nak kasi hakak bawak balik laptop...situasi merbahaya kerna hakak mungkin akan dipaksa bekerja ketika cuti...huhu...tgkla yea bos kalo i rajin..hehe..tapi kalo bos kata broadband, i setuju cos i bleh update blog...hahaha motip

Owh arini sudah 10 ramadhan, maknanye sudah 7 hari gak hakak berpose..alhamdulillah...diam tak diam banyak hari gak hakak berpose...tapi td bile terpandang poster iklan baju raya, tetiba hakak terpikir, aku takde feel langsung raya thn ni..of course la sbb utama nye sbb hakak tak dpt beraya kan...bila org dok order biskut raya la, baju raya la, hakak nengok jek...hubby gerenti akan shopping baju siap jek utk dia dan anak2...hakak plak tak sure nak baju raya ke tak...aku nak merajuk sbb diorg je yang dapat beraya..ini tidak adil!!

Nampaknye hakak juga terpaksa lupakan lambaian ketupat pulut, rendang ayam, rendang daging, biskut almond london, rumah terbuka dan juga juadah lain...uwaaaaaaaaaa!!!!!!






* Dalam rumah ni ada undang2, time makan kena tengok dan amik bau saje.........

4 comments:

cahaya nuranie said...

byk2 bersabarlah ye lia.. itu semua dugaan org pompuan.. nak buek camno.. kena berpantang.. kesihatan lebih utama dari beraya.. apepun ingatlah janji Allah.. pahala berlipat kali ganda bg isteri yg melaksanakan tgjwbnya sebagai isteri, ibu, anak.. rebutlah pahala byk2 ye.. xpe.. tahun depan boleh beraya sakan ye.. :)

MrsYusofhussain said...

kak syam - huhu tenkiu kak..terubat gak ati ni bila akak ckp cenggitu..huhu

aNiS tHe BumbleBee said...

alolololo...cian ko..tp xpe.dpt baby maa...best woh..!alaa..ko da start cuti ke lia?xbest ar gini..sapa nk citcat dgn aku agi ni..ko suh boss ko supply broadband skali la kt ko eh..!kikiki!

MrsYusofhussain said...

kak anis - keke, dun wori..bos xkasi broadband tp aku apply sendri..time2 aku x bz nnt kita chat hokey ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...