Advert

Detik-Detik Itu

Salam Ramadhan buat semua yg masih berpose...huhu

Alhamdulillah, hakak dah selamat bersalin....pic? nnt dlu yea...hakak nak bikin surprise dlu...iyelah, mmg baby i bukan baby ziana ke, erra pajira ke, tapi hakak still nak bikin kontroversi gak..buleh??

Hakak just nak share ape yg hakak lalui time menanti detik kelahiran my dear daughter yg no 2 ni plak..


5am: bangun utk prepare mkn sahur, kejutkan sume utk sahur dan bersahur beramai2 (sambil2 tu dok menggaru2 cos bawah ni rasa gatal..kalo kencing kotor mmg kadang2 akan rasa gatal)

6am: solat subuh, nak sambung tido balik eh tapi nak kencing jap...then tgk2 panties berdarah..so hakak pikir maybe sbb asik garu je..hakak suruh hubby check bwh ni luka ke asik kena garu...then huby kata cam iye....hakak nak smbung balik tido sbb pikir maybe xde ape2

6.30am: still xleh tido n hakak terasa cm ade benda keluar cam time period..hakak xpuas ati hakak check..makk, darah byk la plak!! Hakak kasitau mak mentua, dia pon ckp maybe dh sampai waktu nye

Hakak terus mandi, bersihkan diri siap2, pakai pad, terus terpikir nak bukak email jap, email2 ape yg patut kat bos

8.30am: hakak still blum rasa sakit..so xnak gi spital dulu..hakak minum milo sket n mkn kurma, then nak tido jap

9.15am: still xsakit..hakak decide nak jalan2 kat luar jap..pusing2 area luar umah…cm exercise sket supaya senang bersalin..time ni dah export my daughter ke umah mcik sbb in-law nak ikut gi spital

11am: rasa sakit sket, cm tegang2 jek..so hakak kata ngan hubby, k jom gi spital

11.30am: smp GH, itu ini, seluk rupanye baru 2cm…so kena admit…hadoii, malehnye…kul 2pm baru akak dok kat katil ward..imagine bape lama nak register sume..then lepak2 atas katil.bila hubby n in-law balik sbb blum waktu melawat, hakak baring2 jap je..hakak byk berjalan sana sini..cm exercise gitu

4pm: rasa nak berak tp since nurse kata nak berak kasitau, hakak pun kasitau la..kelam kabut diorg cos takut hakak terberanak kt toilet..aku btul2 nak berak la…pastu check bukaan baru 3cm…diorg kata ok, nak gi berak, gi la tp jgn teran2

6pm: hakak dh mula rasa contraction tapi xberapa kerap…tgh2 borak tetiba leh senyap menahan sakit…tu pun still jln sana sini konon2 exercise…huhu

8pm: call hubby soh carik nasi lemak telo mata..hubby cari sana sini tak jumpa gak..aku dh makin kerap sakit, so soh hubby dtg cepat2..xdpt n.lemak pun xpe:

9lebih: 2-3 kali call hubby..cepatla dtg…pastu hubby dtg bwk nasi goreng telo mata..berpeluh2 mber carik nasik lemak x jumpa..huhu…hakak mkn dgn lahapnye wpun tgh sakit…keke…nak carik tenaga gitu..dhla nasik goreng tu sedap..hubby dah risau kata kalo xleh jgn paksa mkn…tp hakak nak gak mkn…

10.15pm: I am ready!! Ckp ngan nurse cek2 bukaan dah 4cm and dah leh anta ke labor room…pergh masuk2 je labor room tu hakak rasa cm dejavu…suasana dulu kini depan mata..ngeri beb…huhu….diorg pasang tu ini..check bukaan….pecahkan ketuban..owh I byk air sbb tu perut besar sblm ni rupenye..hakak soh panggil hubby masuk…nurse kasi hubby masuk..borak2 tu ini sakit sket hakak menahan sakit jap, then smbung borak lagi..hakak ckp ngan hubby agak2 sempat tak bersalin 25hb cos today anniversary in law…msti best kalo sama…hubby ckp, it’s ok sayang..lmbt pun xpe, janji ayang n bb sihat..huhu

Contraction makin kerap n sakit giles…pastu nurse kata kalo rasa nak meneran/ berak inform diorg..dh lama tu hakak ckp nurse sy cm nak terkencing/ terberak ni….diorg pun mula kelam kabut..hakak rasa cm tak sempat nak kangkang betul2 sbb sakit sangat…x sempat nak pegang pergelangan kaki..rasa nak nak meneran sangat je…hakak meneran then nurse kata jgn buka mulut, time teran tutup mulut…kali kedua meneran sungguh2 alhamdulillah, my lil baby kuar gak…hadoiii…

12.12am, 26hb Aug 2010 - it’s a girl!!

pic terakhir sbg pregnant woman....kikiki

3 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

Yeaaaayyy!!! tahniah woii!! hepinyaa laa aku..ha,kan aku da ckp,baby girl..hihi!bestnyee weh,dah 2puteri ko..pasni jaga kesihatan ye..pantang baik2 tau.. :D

cahaya nuranie said...

whoaa... seronoknyer... Alhamdulillah.. dh selamat semuanya.. congrats lia.. dah 2 org anak kamu.. akak jugak belum lg.. apepun semoga sentiasa berbahagia selalu..

P/s: sempat lagi mengidam nasi lemak telur mata pose2 ni.. hehe

MrsYusofhussain said...

kak anis - yeayy, berjaya gak aku kuarkan bb ni..huhu...insyaAllah mmg bersungguh2 pantang ni

kak syam - thanks kak syam...akak sabarla sket...blum rezeki je..huhu tp mmg menyempat ek nak mkn nasi lemak tu...kekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...