Advert

Debaran Kian Terasa

Nyampah tak bila hakak asyik cite pasal pregnancy je? hehe..harusla kan...especially di bulan2 terakhir ni...time ni la nervous abis...

Next week insyaAllah hakak dah cukup 9 bulan...setelah mcm2 jadi dr 7 bulan aritu, hakak still bertahan..bukan ape, starting next week hakak dah kena gi check up every week..nyampah btol...cuti smp dah nak abis dah...dgn hB low lagik...hakak tak tau cmne nak naikkan HB ni...kerang hakak x suke mkn, hati ayam plak kalo takat seketul bleh lagi la usaha abiskan, kalo lebih je dah mula la aku loya...then nak wat cmno?? Hakak ingat lagi time 1st baby, sama gak HB low smp kena amik injection ape ntah kat bontot tiap2 hari selama 7 hari kalo tak silap...naik lebam bontot...pestu time beli lauk kerang kat canteen plak (sbb terpaksa hokey!), hakak just amik 5 biji kerang je...sbb kalo mkn 5 biji kerang sehari di darabkan dgn 5 hari bekerja, maka hakak berjaya mkn 20 biji kerang...yeay!!! dah nurse kata kuantiti yg disarankan 20 biji kerang seminggu, so kira okla kan...kekekekekkeke

Luckyly skang hakak dah bleh mkn daging, so bleh jadi alternative lain kepada kerang & hati ayam...just maybe kena tambah kan kuantiti pengambilan la...owh ye, alhamdulillah gak skang kepala baby kat bawah n nampak nye perut hakak pun dah turun...

Tapi kan hakak dr pagi td cirit birit sakit perut...ni sume penangan durian la ni kot...hubby beli durian atas permintaan anak dia..tp hakak yg pulun..keke..tp disebbkan telah berjanji control mkn, maka hakak mengambil masa 3 mlm berturut2 utk habiskan durian tu..kikikiki...pastu perut mula la memulas bagai..tp still degil melantak durian tak hingat...dahla skang ni tido tak lena dah mlm2...asyik terjaga je...siap mimpi2 lagi dah bersalin la, dah breastfeed la.....nampak sgt dah mula tak keruan....

Apepun, dikesempatan ini, hakak nak minta maaf la yea kalo ape yg hakak tulis dlm blog ni mengguris perasaan sesapa yang baca..sumenye tak disengajakan...ia hanya luahan hati/ kata2 emosi diri sendiri....hikhik..hakak minta sume dapat doakan agar process bersalin kali ni mudah atau lebih mudah drpd time my 1st daughter tu ek..n hopefully jugak hakak or hubby tak panik time nak bersalin nanti....time 1st dulu tak panik sgt cos tak sangka pun nak bersalin, rasa sakit bawak gi spital tgk2 dah terbukak dah rupanye...jgn yang kedua ni plak tetiba nak panik...almaklum la, dah bersedia la katakan...wahhh bersedia katanye!!! kalo dah bersedia takkan la panik plak..iye tak? kekekeke...apa daaa...cakap putaq belit!


hakak salam raya dulu yea...kekekeke

6 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

geduk!geduk!geduk!aku pulak yg berdebar2..moga ko selamat bersalin ye lia...ko xyah pulun2 sgt teran..ko rilex2 sudah eh..eh,sibuk je aku nk kasi nasihat.huekekekeke!

MrsYusofhussain said...

kak anis - kalo aku rilex kang lgsung tak terteran...payah plak bb nak kuar...kikikik

suriati said...

lek lia...aku pun doakn ko slmt sgala2nye...ko kena byk bjalan..itu je aku sarankn.aku ritu nk kat2 bsalin, tiap2 ptg jln skurg2nye 3000lgkah(ha, siap kira ko..)maka..nk bsalin pun amatla sng..berak sembelit lg susah woooo...

MrsYusofhussain said...

ati - sbb tu la kalo time weekend aku dok ajak hubby merayap...sbb nak jln..kalo weekday smp umah je dah mgrib..nak jln benda..anyway thanx for ur advise..insyaAllah aku akan try buat gak

cahaya nuranie said...

hoho akak doakan semuanya selamat ye.. sempena ramadhan yg bakal menjelang dan hari raya akak maafkan salah silap ko (boleh ke gitew?) hihi.. semoga Allah permudahkan semuanya.. ameen.. HB rendah ok lagi.. akak ni lagilag asal preggy je gula dlm darah tinggi.. huhu seksa tul.. apepun ini semua dugaan... byk2 bersbr ye..

MrsYusofhussain said...

kak syam - tenkiu sbb maafkan salah silap sy..huhu...mmg btul pun..ape yg jadi sume dugaan especially time2 peknen..time tgh bwk umat nabi muhammad kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...