Advert

Last weekend yang memenatkan

Weekend yang lepas, my schedule cukup la bz...letih...mmg letih, ditambah dgn kepenatan membawa perut lagi...hakak dah mula berkampung kat umah in-law dari ari jumaat lagi...balik2 je keje trus ke situ sbb my SIL nak wat cukur jambul anak nya hari sabtu lepas....dh cam kenduri kawin hakak nengok bz nye...rasanya maybe sbb Mohd Hasanudin ni anak last, sbb tu nak buat meriah sket...my SIL dah terpaksa tutup buku sbb anak yg ketiga ni pun keluar ikut tingkap gak...

Ari jumaat mlm tu kami dah sibuk potong memotong, bapak mertua plak pukul 12 ke 1 pagi dh start masak-memasak utk sok pagi nye...uishh, mmg gile la meriahnye umah....best gak feeling2 ada org kawin ni...pestu ari sabtu lak dh bz menolong my SIL plak kenduri kat umah dia...cm bese, ada marhaban, pastu ada doa selamat sket + 1st birthday utk anak no. 2 dia...sumenya package buat sekali...mmg letih ngko! smp melecet peha hakak ni...agaknye sbb byk berjalan, dhla dgn panas nye lagi...so mlm tu weols decide tdo umah mentua la lagik..hubby hakak dah condemn, tak larat nak balik....

Konon2 ari ahad, semlm pas mencekik nak balik trus...alih2 adik2 ipar plak minta kitorg bawak mentua gi jalan2...sempena ari ibu la katakan...tak tau nak gi mane, alih2 ke zoo plak kami bersiar2..haha...xpela, janji sume hepi....

Buat mama dan mak, selamat hari ibu...kalian mmg terbaik membesarkan anak2 tanpa keluhan...wpun kalian sudah berusia tapi tenaga mu masih seperti dulu...dulu hanya anak2 yg kalian pikirkan, sekarang beban mu bertambah dgn kehadiran cucu2 yg nakal...tp tetap tiada keluhan, malah kalian sentiasa tersenyum tanpa memperlihatkan kepenatan dlm mendidik, membesar, menjaga kami semua.....terima kasih ibu2 ku.....

Mama, lia minta maaf tak dapat balik meraikan hari ibu dgn mama..insyaAllah lia balik nnt, lia nak celebrate ngan mama...moga mama hepi wpun terlambat....

p/s: rasanye laki aku xde wish pun, hepi mother's day....ee nak kena dia ni!!!! eh ke ade ek?

2 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

babe..slamat ari ibu.ko dah nk masuk 2 dah...

mrsyusofhussain said...

ha'ah...express sungguh kan...selamat hari ibu jugak untuk akak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...