Advert

Kena Ambush.......

Semalam ada la seorang perempuan ni call hakak, 2 kali…mula2 dia nak carik sape ntah, hakak cakap wrong no…lagi sekali dia call lagi, akak pon………..

Dia : Ni lia ke?
Hakak : Ye saya…siapa ni
Dia : Awak dekat mane ye?
Hakak : KL…siapa ni?
Dia : Awak keje bahagian ape?
(Time ni hakak dah menyirap dah………….)
Hakak : Boleh saya tau dgn siapa saya bercakap?
Dia : Sebenarnya macam ni…awak kenal Hairulnizam bin polan tak?
Hakak : Hah? Siapa tu?
Dia : Saya ni isteri Hairulnizam…saya tengok no awak ada dlm telepon suami saya
(Hakak sudah mula panas yea….)
Hakak : Boleh saya tau kat dlm telepon tu, no saya di set atas nama ape
Dia : Ada 2…(hah, sudah!) Satu nama Lia, satu lagi nama Kak Lia…(adoiyaiii) Saya ni sebenarnya tgh ada problem dgn suami saya…saya dapat tau dia ada affair! Tapi saya takdela tuduh awak ada affair ngan suami saya..just nak check je
(wahhhh, ini sudah mendatangkan marah!!!!)

Setelah mengambil nafas dan cuba bertenang, hakak mula mengatur bicara supaya nampak professional gitewww..

Hakak : Kak, mcm ni la yea…saya ni keje di agensi pekerjaan, mmg ada kasi sume org yang nak cari keje tu no telepon saya….so mungkin suami akak ni salah seorang candidate saya…tapi kalo ikut nama, memang saya x kenal sbb saya ni deal ngan ramai candidate…so saya tak ingat nama diorg satu persatu…..
Dia : owh yeke…awak keje Agensi Pekerjaan yea…..saya nak carik keje kosong gak ada ke? hehe


huhuhu...menangis hakak dgr hokey!!

Ok…yang last tu hakak tipu…kekeke….akhirnya perempuan tu minta maaf dgn hakak and hakak kata, it’s OK…..ish ish, first time hakak rasa kena serang uolls…just wondering gak sape la agaknya suami dia tu sbb dia set no akak atas nama nick name yg hanya dipanggil oleh family & kawan2 studi jek…hurm, ntahla….hakak ni pun story la kat bos, bleh plak bos ckp…….

“ Haaa, nasib baik dia tak datang opis ni…kalo datang tgk plak perut u, mesti dia tanya, haaa, ni anak sape?? Hahahaha”

Adoiyaiii, bos bos….sobar jo la den ni dongar…..

2 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

wowoh! gitu pulak dah...huekekekee!tgh marah2 cari cikaro laki die,boley plak tnye mintak keje eh..huekekekeke!

mrsyusofhussain said...

huhu..kak, part tu kan aku dok pandai2 tambah...kekekeke...tp mmg dia ter impressed jap la aku ckp keje kt agensi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...